Haberler

Eğitimde Yenidoğu Zamanı

13.10.2016

Güncel Haberler

2012 yılında fikir aşamasında olan Yenidoğu Okulları 3 girişimci eğitim sektörüne girmesiyle hayat buldu ve 2015’te ilkokulları olan NEVOKUL markasıyla eğitime başladılar.

Şimdi hem projesinin girişimcilerinden biri hem de genel müdürü olan Ramazan Salman ile yaptığımız keyifli röportaja geçerek projelerinin detaylarını öğrenelim…

 

Bize kendinizden bahseder misiniz?

Elbette, ben 1980 Bayburt doğumluyum. Profesyonel iş hayatında 12 yıllık yönetim danışmanlığı kariyerim var. Şimdi ise bildiğiniz gibi hem Yenidoğu Okullarının ortaklarından biriyim hem de bu işletmenin genel müdürüyüm. Evliyim ve 2 kızım var.

 

Yenidoğu okullarının kuruluşundan bahseder misiniz?

Yenidoğu Eğitim Kurumlarının geçmişi fikir olarak yaklaşık 3-4 sene önceye dayanıyor. Şirkete dönüşmesi ise 2 sene önce gerçekleşti. 2014’ün Eylül ayında ortaklarımla birlikte şirketimizi kurduk. 3 girişimcinin ortaklığıyla bağımsız bir kurum olarak başladı.

Özel eğitim sektörünün ticari kaygılar sebebiyle dejenere olduğunu ve yozlaştırıldığını düşünüyoruz. Bu alanda ticari kaygıların en düşük seviyede olduğu, sürdürülebilir bir şirket kurarak hizmet verebileceğini düşündüğümüz için kendi kurumumuzu bu bakış açısı üzerinden konumlandırdık.. 

 

Kurumunuzun nasıl bir misyonu var? Sizi diğer eğitim kurumlarından farklı kılan nedir?

Akademik başarının yanı sıra milli manevi değerlerle yorumlayarak çağın gerektirdiği kabiliyetlere

ulaşacak öğrenciler yetiştirmek gerektiğini düşünüyoruz. Yani, sadece akademik başarıya yoğunlaşmış veya sadece milli manevi değerlere yoğunlaşmış değiliz. Bunlarının ikisinin birlikte olduğuna inanıyoruz. İkisinin birbirini desteklemesi gerektiğini düşünüyoruz.

 

Okul aslında bir sonuç. Okulu besleyen ve temel süreçlerinizi şekillendiren AR-GE çalışmalarımız var. Örneğin, eğitim programları oluşturmak, öğretmen eğitimleri geliştirmek, eğitim-öğretim materyalleri geliştirmek gibi. yenidoğu bu alanlarda da ciddi bir performans ortaya koyuyor. Program geliştirme çalışmalarımızda neredeyse ufak çaplı bir okul kadrosu kadar eğitimci sadece bu alana yönelik çalışmalar yapıyor.

 

Öğretmen yetiştirme süreçlerimizde üniversitelerin 3 ve 4. sınıflarından aldığımız adaylarla 4 yıla kadar yayılan bir süreç izliyoruz. Eğitim öğretim materyalleri konusunda ulusal va uluslararası ölçekte araştırmalar yaparak yeni teknolojileri ve materyalleri süreçlerimize dâhil ediyoruz. Kısacası eğitim süreçleri içinde ana eksen denebilecek tüm noktalara dokunuyoruz. Bunlardan herhangi birinin göz ardı edilmesinin sürecin bütünlüğüne zarar vereceğine inanıyoruz. Onun için sistemimizi tanımlarken Bütünsel Eğitim Sistemi (BES) ifadesini kullanıyoruz. Bununda bizimle aynı alanda çalışan kurumlardan en büyük farkımız olduğunu düşünüyoruz. Tüm bileşenleri aynı anlayış ile şekillenen ve koordineli yürütülen bir eğitim sistemi.

 

Şuanda faaliyette olan okullarınızdan ve açılacak olan okullarınızdan söz eder misiniz?

Sektöre geçen sene Başakşehir’de açtığımız NEVOKUL ile girdik. İlk yılımız olması açısından tarzımız ve misyonumuz noktasında velilerimizle ve öğrencilerimizle bir tanışma yılı gibi oldu. Oldukça pozitif geri dönüşler aldık. Gelen talepler çerçevesinde Başakşehir’de ikinci kampüsümüzü de NEVOKUL Kız Kampüsü olarak açıyoruz.

 

Yine bu sene Sancaktepe’de Yenidoğu markası altında ilkokul ve ortaokul kampüsümüzü açıyoruz. Temel yaklaşımımız ilk ve ortaokull kampüsleri ile lise kampüslerinin aynı yerde olamaması. Bu çerçevede gelecek yıl Çamlıca, Çekmeköy’de ve Vaditepe’de(Başakşehir) kampüslerimizde ilkokul ve ortaokul olarak hizmete girecekler. 2017 – 2018 eğitim öğretim yılı itibarı ile 6 kampüsle faaliyetlerimize devam edeceğiz. Daha sonrasında ise belirli bölgelerde ki kampüslerimize hitap edecek lise kampüsleri oluşturmayı düşünüyoruz. Bu kampüslerde de lise öğrencilerine bir üniversite öğrencisi vizyonu katabilecek imkânlar sunma düşüncesindeyiz. Büyüme politikamızı dengeli yürütmeyi tercih ediyoruz. Gerek akademik anlamda gerekse fiziksel koşullar anlamında nitelikli ve öğrencilerimize vizyon katacak ortamları sağlıklı bir şekilde oluşturmak gibi bir olmazsa olmazımız var.

 

Şuanda öğrenci sayınız nedir ve açılacak olanlarla hangi rakamı hedeflemektesiniz?

Başakşehir’de bu sene 604 öğrencimiz var. 2. kampüsümüzle birlikte bu rakamın 1000 li rakamlara ulaşacağını düşünüyoruz. Sancaktepe’de 800 kişi kapasiteli bir kampüs oluşturuyoruz. Normal şartlarda aynı alanda çok daha fazla kontenjan açmak mümkün ama tercihimiz mevcut öğrencilere yeterli sosyal alan oluşturma önceliğimiz ortaya çıkıyor.

Yöneticilerinizin eğitim sektöründe ki tecrübeleri nedir?

Yukarıda da bahsettiğim gibi Yenidoğu’nun fikri altyapısı 3-4 yıllık bir süreci kapsıyor. Bu anlamda gerek felsefesi gerekse yöntemleri noktasında ciddi bir akademik kadro ile bir alt yapı çalışması yapıldı. Bu süreçte farklı eğitim kurumlarında (ilkokuldan üniversiteye kadar) görev yapan ve 10 – 15 yıllık alan deneyimine sahip insanların desteği alındı. Faaliyette başlama sürecimizde de yine deneyim olarak ciddi birikimleri olan insanlar görevlendirildi. Ayrıca şirket ortaklarımız arasında eğitim sektöründe deneyimli olan insanların olmasının da eğitim – ticaret dengesi adına bizi eğitimci kimliğine daha çok yakınlaştıran bir artı değer olduğunu düşünüyorum.

Haberin Detayı için tıklayınız.